Scholieren in actie voor scholieren

19 maart 2024 11:22

Scholieren Liv en Fréderique uit Weesp organiseerden een benefietborrel in het kader van hun profielwerkstuk 'Klein project, groot verschil'. Het resultaat mag er zijn, maar liefst 1.600 euro haalden ze op. Wilde Ganzen vermeerderde dit met 50%.

Best spannend, zelf een benefietborrel organiseren voor het goede doel! Toch deden scholieren Liv en Fréderique uit Weesp dit, volgens de studenten "een kans om de wereld een klein stukje beter te maken". Tijdens de benefietborrel op 19 januari waren verschillende gastsprekers aanwezig, waaronder emeritus-hoogleraar en oud rector magnificus Jaap Franse van de Universiteit van Amsterdam en Paulien Groen-Van Dorsten van Wilde Ganzen.

Het doel van hun project? Het verbeteren van middelbaar onderwijs in Cambodja door ICT-onderwijs aan te bieden. Dankzij goed onderwijs krijgt de nieuwe generatie Cambodjanen de kans om een beter leven op te bouwen. "We wisten dat we niet zomaar iets wilden doen maar echt iets dat een verschil zou maken. Daarom heet ons project ook 'Klein project, groot verschil'. Het doel is om sponsors te werven voor dit project in Cambodja" aldus de studentes.